Individu

De inspiratie voor Stichting Gedragen Ruimte is het Shingon-Boeddhisme, een Japanse Boeddhistische school.
Het is esoterisch Boeddhisme, of ook Tantrisch Boeddhisme genoemd, wat betekent dat het lichaam en het lichaamsgevoel een belangrijke plaats innemen in de trainingsvormen. In de meditaties en rituelen is een open lichaamsgevoel letterlijk de basis voor een open aandachtsruimte.
Een open aandachtsruimte gedragen door het lichaamsgevoel vormt de kern  van de activiteiten van Stichting Gedragen Ruimte. In Shingon-meditaties wordt deze ruimte gevuld met kwaliteiten, door bijvoorbeeld de recitatie van mantra's. De nadruk ligt op de ontwikkeling van compassie.

Wie zich meer wilt verdiepen in de specifieke trainingsvormen van het Shingon-Boeddhisme kan daarvoor driedaagse trainingen volgen (gegeven door Maartje van Hooft). Achtergrond en opbouw zijn beschreven in het boek Mindfulness en Mantra.
Info over deze trainingen: www.mindfulness-en-mantra.nl
Deze trainingen worden niet georganiseerd door de Stichting, maar wanneer belangstellenden door gebrek aan financiële middelen niet deel kunnen nemen aan deze trainingen, dan kunnen zij bij de Stichting een aanvraag doen voor financiële ondersteuning.

In de aanvraag dien je te vermelden wat je motivatie is voor deelname, en een korte schets van je (financiële) situatie.
De aanvraag wordt beoordeeld door het bestuur van de Stichting.
De specifieke informatie die toegestuurd wordt voor de aanvraag van financiële tegemoetkoming zal na afhandeling van de aanvraag vernietigd worden, dus de stichting legt geen dossiers aan.

Toekomstige activiteiten

In de toekomst wil de Stichting ook specifieke kennisactiviteiten rond Shingon-Boeddhisme subsidiëren.
Mogelijk worden (internationale) leraren uitgenodigd om lezingen of trainingen te geven.
De financiële bijdrage van de Stichting is er ook dan op gericht dat financiële belemmeringen geen reden mogen zijn dat mensen niet zouden kunnen deelnemen.
Vanuit de Stichting zijn contacten met Shingon-Boeddhisme in Japan (Kōyasan) en met Boeddhistische leraren in Nederland. Intentie is om een nauwer netwerk van samenwerking te creëren, maar hiervoor is beleidsmatig nog geen tijdspad vastgesteld.